Banner 980x90

Aizkraukles slimnīcā atkal var veikt valsts apmaksātu mamogrāfiju

Rīga, 27.febr., LETA. Aizkraukles slimnīcā atjaunota valsts apmaksātā mamogrāfijas izmeklējuma veikšana, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Agnese Jasenoviča.

Viņa norādīja, ka pagājušā gada izskaņā Aizkraukles slimnīca iegādājās un uzstādīja jaunu mamogrāfu un saņēma arī Radiācijas drošības centra licenci, tāpēc NVD šī gada janvārī atjaunoja pakalpojumu apmaksu.

Jasenoviča norādīja, ka arī Veselības inspekcija informējusi NVD par to, ka Aizkraukles slimnīca šobrīd veikusi visus uzdevumus pakalpojuma sniegšanas sakārtošanai.

Jau ziņots, ka no 17.augusta uz laiku tika apturēta valsts apmaksātā mamogrāfijas izmeklējuma veikšana Aizkraukles slimnīcā, jo NVD tapa zināms, ka kādā gadījumā mamogrāfija veikta bez divu neatkarīgu radiologu izmeklējuma rezultāta izvērtējuma.

Šī iemesla dēļ dienests informēja slimnīcu, ka līdz minētā gadījuma apstākļu noskaidrošanai un to izvērtēšanai uz laiku tiks apturēta mamogrāfijas pakalpojuma apmaksa ārstniecības iestādei.

Dienesta pārstāve Tanita Tamme toreiz arī informēja, ka Aizkraukles slimnīca izmanto 1991.gada iekārtu, tomēr tā atbilstot Nacionālā veselības dienesta stratēģiskās atlases iepirkuma ietvaros minētajām tehniskajām prasībām, kuras izstrādātas sadarbībā ar profesionālajām asociācijām.

Vienlaikus viņa norādīja, ka par radioloģisko iekārtu tehnisko stāvokli atbildīgas ārstniecības iestādes, kurām jābūt noslēgtam līgumam par iekārtu tehniskā stāvokļa apkopi un uzraudzību.

NVD lūdza Aizkraukles slimnīcu nekavējoties sniegt informāciju par darbībām, kas tiks veiktas ārstniecības iestādē, lai turpmāk nepieļautu šādu gadījumu atkārtošanos un nodrošinātu mamogrāfijas pakalpojumu sniegšanu atbilstoši stratēģiskajā iepirkumā izvirzītajām prasībām.

Slimnīcai arī tika lūgts iesniegt procesa aprakstu un norādīt darbības, kas tiks veiktas kontroles pasākumu īstenošanai un pakalpojumu sniegšanas kvalitātes nodrošināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)