Banner 980x90

Aizkraukles novada svētkos būs iespēja pieteikties eID kartei, eParaksts Mobile un e-adresei

Rīga, 5.aug., LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) programmas "Mana Latvija. Dari digitāli!" īpašais "vēstnesis" - e-adreses busiņš 10.augustā viesosies Aizkraukles novada svētkos, aģentūru LETA informēja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vita Krieviņa.

Busiņš Aizkrauklē nogādās dažādu iestāžu speciālistus ar mērķi svētku apmeklētājiem rādīt un stāstīt, kā dažādas dzīves situācijas risināt elektroniski. Busiņš un speciālisti būs atrodami laukumā pie Aizkraukles Kultūras nama, Spīdolas iela 2.

Svētku apmeklētājus VARAM speciālisti gaidīs īpašā aktivitāšu teltī, kur būs iespēja pieteikties eID kartei un eParakstam, izveidot savu digitālo pastkastīti (e-adresi), lai turpmāk saziņu ar valsts un pašvaldību iestādēm veiktu elektroniski, kā arī saņemt informāciju kā ikdienā noderīgus pakalpojumus paveikt, neizejot no mājas.

Tiem, kam vēl nav eID kartes, būs iespēja pieteikties tās izgatavošanai, jo aktivitāšu teltī strādās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) speciālisti. Lai pieteiktos eID kartei, jāņem līdzi pase. Jauno dokumentu vēlāk varēs saņemt Aizkraukles PMLP nodaļā.

Savukārt tiem, kam jau ir eID karte, jāatceras līdzi paņemt eID kartes PIN kodus. Bet, ja PIN kodi ir pazuduši vai nav bijuši - speciālisti pastāstīs, kā pie tādiem tikt.

Azartiskajiem būs iespēja piedalīties viktorīnā "Gudrākais pilsētnieks", sacenšoties ar citiem svētku dalībniekiem par e-pakalpojumos gudrākā novadnieka titulu.

Visas iepriekšminētās iespējas nodrošinās VARAM programmas "Mana Latvija. Dari digitāli!" pārstāvji kopā ar PMLP un VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" speciālistiem.

Šī būs jau trešā reize, kad e-adreses busiņš dosies uz reģionos notiekošajiem pilsētu un novadu svētkiem. 22.jūnijā e-adreses busiņš viesojās Bauskā, bet 6.jūlijā - Jēkabpilī.

Digitālā pastkastīte jeb e-adrese iedzīvotājiem un uzņēmējiem rada iespēju visu saziņu ar valsts un pašvaldību iestādēm turpmāk veikt elektroniski un vienuviet - savā e-adresē. Savu e-adresi ikviens var izveidot portālā "Latvija.lv", izmantojot personas apliecību (eID karte), mobilo lietotni "eParaksts mobile" vai "eParaksts" karti juridiskām personām. E-adreses izveidošana un lietošana ir bez maksas.

Jau ziņots, ka valsts un pašvaldību iestādes e-adresi savstarpējai saziņai izmanto kopš 2018.gada 1.jūnija. Gada laikā e-adreses sistēmā nosūtīti 467 000 elektroniskie ziņojumi, kas, pārrēķinot papīra lapās, būtu vairāk nekā divas tonnas papīra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)