Banner 980x90

Aizkraukles novada pašvaldība cer atgūt "ABLV Bank" esošos līdzekļus

Jelgava, 26.febr., LETA. Aizkraukles novada pašvaldība cer atgūt AS "ABLV Bank" esošos apmēram 50 000 eiro, aģentūrai LETA apliecināja novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums (Vidzemes partija, LRA).

Domes priekšsēdētājs apstiprināja, ka pašvaldībai bankā ir nepilnu 50 000 eiro noguldījums.

"Pašvaldības darbu tas neietekmē," apgalvoja Līdums, skaidrojot, ka šie līdzekļi nav vitāli nepieciešami, tāpēc arī nav plānots aizņēmums, lai nepieciešamības gadījumā iztrūkumu segtu. Kopumā pašvaldības budžeta ieņēmumos šogad ieplānoti 9 106 447 eiro, bet izdevumi ir par 157 283 eiro jeb 2% lielāki, sasniedzot 9 263 730 eiro.

Pašvaldības vadība cer, ka līdzekļus no bankas varēs atgūt.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) naktī uz sestdienu nolēma, ka "ABLV Bank" ir iestājusies noguldījumu nepieejamība. FKTK norāda, ka šajā garantēto atlīdzību izmaksas gadījumā Latvijas Noguldījumu garantiju fonda līdzekļi atlīdzību izmaksai netiks izmantoti, jo "ABLV Bank" ir pietiekami likvīdie aktīvi. Garantēto atlīdzību izmaksai Latvijas "ABLV Bank" klientiem pēc pašreizējiem aprēķiniem, ir nepieciešami apmēram 470 miljoni eiro, kurus "ABLV Bank" varot nodrošināt. Noguldījumu garantiju sistēma paredz visiem noguldītājiem izmaksāt garantētos 100 000 eiro.

"ABLV Bank" nelielus līdzekļus noguldījušas Jūrmalas un Aizkraukles pašvaldības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)