Banner 980x90

Aizkraukles novadā bērnudārzu pedagogu algas plāno palielināt līdz 680 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Aizkraukles novada dome augusta sēdē varētu lemt par pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algu paaugstināšanu līdz 680 eiro, aģentūru LETA informēja Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums (Vidzemes partija).

Pašlaik pašvaldība vēl precizē iespējamās izmaiņas, taču plānots, ka dome jau augustā lems par bērnudārzu pedagogu algu palielināšanu līdz 680 eiro, līdz ar to visi novada pedagogi - gan pirmsskolas, gan vispārizglītojošo iestāžu - saņems līdzvērtīgu atalgojumu.

"Mainīsies likmju skaits, taču, iespējams, tas liks iestāžu vadītājiem pārskatīt un optimizēt darba organizāciju," pauda Līdums.

Pašvaldība aplēsusi, ka jaunā likme nākamā gada pašvaldības budžetā prasīs papildu 100 000 eiro, vēl 70 000 eiro papildus būs nepieciešami, lai nodrošinātu specializētās pirmsskolas izglītības iestādes "Saulīte" darbu, jo tiek samazināts valsts finansējums.

Pedagogu darba samaksas noteikumu 43.punkts paredz, ka pirmsskolas izglītības pedagogu zemākā mēneša darba algas likme no 2016.gada 1.septembra ir 620 eiro. Izglītības iestāžu dibinātāji pirmsskolas izglītības pedagogu zemāko mēneša darba algas likmi atbilstoši šo noteikumu 1.pielikumam nodrošina līdz 2017.gada 1.septembrim. Pašvaldības, kuras nevar nodrošināt minēto zemāko mēneša darba algas likmi, no 2016.gada 1.septembra nodrošina pirmsskolas izglītības pedagogu, izņemot bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbinātos pirmsskolas izglītības pedagogus, zemāko mēneša darba algas likmi ne mazāku par 560 eiro, bet no 2018.gada 1.septembra - 680 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)