Banner 980x90

Aizkraukles iedzīvotāji iebilst pret koksnes žāvēšanas kalšu izbūvi māju tuvumā

Jelgava, 22.janv., LETA. Apspriežot SIA "Sindas kaltes" ieceri uzstādīt koksnes žāvēšanas kaltes Mednieku ielā 1 Aizkrauklē, iedzīvotāji iebilda pret būvnieku izvēlēto vietu, jo būvobjekts plānots tiešā dzīvojamo māju tuvumā, aģentūra LETA uzzināja Aizkraukles novada pašvaldībā.

Jau pērn pašvaldībā vērsās iedzīvotāji ar lūgumu neatļaut kaltes būvniecību tiešā dzīvojamās mājas tuvumā, tāpēc decembrī novada pašvaldības būvvalde pieņēma lēmumu par publiskās apspriešanas sākšanu.

Uz publiskās paspriešanas sanāksmi domes sēžu zālē ieradās apmēram 15 iedzīvotāju. Atnākušie kategoriski iebilda pret celtniecības izvēlēto vietu, jo būvobjekts paredzēts daudzdzīvokļu dzīvojamo māju tuvumā un tā darbība radīs lielu troksni, izmešus, kā arī tiks palielināta transporta kustība.

Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Einārs Zēbergs (Vidzemes partija, LRA) kā iespējamo risinājumu piedāvāja samainīt zemesgabalus un objektu būvēt Rūpniecības ielā 10 - kādreizējās Aizkraukles sākumskolas sporta laukumā. Plānots, ka divu gadu laikā tiks uzcelta Aizkraukles novada vidusskolas piebūve Draudzības krastmalā, un skolēnus no Rūpniecības ielas pārcels uz jaunām telpām, līdz ar to sporta laukums vairs nebūs nepieciešams. Ar kaltes būvniekiem jau ir sāktas sarunas par zemesgabala maiņu, taču vēl jāmaina zemes izmantošanas mērķi un jāievēro juridiskas nianses, kas saistītas ar vērtēšanas lietām.

Jau vēstīts, ka Līdz 28.janvārim Aizkrauklē notiek sabiedriskā apspriede par SIA "Sindas kaltes" ieceri uzstādīt koksnes žāvēšanas kaltes Mednieku ielā 1.

Kaltes teju 141 kvadrātmetru platībā plānots uzstādīt rūpnieciskās ražošanas teritorijā, nojaucot jau esošās ēkas. Uz zemesgabala paredzētas divas kaltes - metāla karkasa angāra tipa būves -, nodrošinot arī elektroapgādi, ūdensapgādi, siltumtīklus. Teritoriju nav paredzēts labiekārtot un apzaļumot.

Būvniecības ieceres dokumentāciju var izlasīt novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā. Turpat iespējams iesniegt arī publiskās apspriešanas aptaujas lapas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Sindas kaltes" dibināta 2016.gada beigās. Tās īpašnieki ir komandītsabiedrība "Expansion Capital Fund Aif", SIA "Aizkraukles kaltes" un SIA "Sinda & VR".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)