Banner 980x90

Aizkraukles dome pagarina termiņu 35 500 eiro dividenžu saņemšanai no slimnīcas

Jelgava, 13.dec., LETA. Aizkraukles novada dome lēma pagarināt SIA "Aizkraukles slimnīca" pašvaldībai izmaksājamo dividenžu 35 500 eiro apmērā izmaksas laiku uz vienu gadu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Pirms gada pašvaldība no kapitālsabiedrības saņēma 35 500 eiro dividendes par 2014.gadu, un tika plānots, ka šomēnes slimnīca ieskaitīs pašvaldībai šādu pat summu, kas ir dividendes no 2015. un 2016.gada peļņas. Taču ārstniecības iestāde paziņoja, ka nevarēs veikt iemaksu, jo radušies neparedzētie apstākļi, lūdzot domi pagarināt līdzekļu izmaksu par trim gadiem.

Slimnīcā skaidroja, ka tai jāiegādājas jauna stacionārā datortomogrāfijas iekārta, jo esošā ir desmit gadus veca, tai jānomaina būtiskas un dārgas detaļas, taču līdzekļu ieguldīšana remontā atzīta par nelietderīgu. Nolemts iegādāties jaunu iekārtu, kas izmaksās 220 000-250 000 eiro, tāpēc slimnīca pašlaik nevar izmaksāt dividendes.

Deputāti, izskatot slimnīcas pieteikumi, atļāva pagarināt līdzekļu izmaksas termiņu, taču tikai par vienu, nevis trim gadiem, kā lūdza medicīniskā iestāde.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Aizkraukles slimnīca pieder Aizkraukles novada pašvaldībai un SIA "VAF Capital". Iestāde strādā ar peļņu, lai arī tā samazinājusies no 65 566 eiro 2016.gadā līdz 9401 eiro pērn.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)