Banner 980x90

Aizkrauklē varēs iepazīt ātrās palīdzības darbu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Valsts pārvaldes atvērto durvju dienā, piektdien 9.oktobrī, iedzīvotāji tiek aicināti iepazīties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbu, tajā skaitā arī Aizkrauklē un Pļaviņās

Kā informēja NMPD pārstāve Inga Vītola, šajā dienā interesenti varēs apmeklēt 26 neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu punktus un brigāžu atbalsta centrus visā Latvijā - Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Limbažos, Gulbenē, Madonā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā, Krāslavā, Preiļos, Jelgavā, Jēkabpilī, Dobelē, Bauskā, Aizkrauklē, Iecavā, Viesītē, Pļaviņās, Saldū, Kuldīgā, Liepājā, Talsos un Ventspilī.

Apmeklējuma laikā būs iespēja klātienē vērot un noskaidrot, kā norit NMPD brigāžu ikdienas dežūra, kā brigādes saņem izsaukumus un kā operatīvi spēj uz tiem reaģēt, lai palīdzētu pacientiem vai smagi cietušajiem. Ikvienam būs iespēja arī iekāpt ātrās palīdzības mašīnā un aplūkot tās specifisko aprīkojumu, ar kādu mediķi glābj cilvēku dzīvības, kā arī izjautāt mediķus par viņu darbu.

Tāpat katrs interesents varēs pārbaudīt savas prasmes vai iemācīties uz speciāla manekena veikt atdzīvināšanas pasākumus cilvēka dzīvībai kritiskās situācijās. "Tā būs iespēja klātienē redzēt un izprast neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu dinamisko darba ritmu," uzsvēra Vītola.

Pieteikties apmeklējumam dienests aicina līdz 5.oktobrim. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta.

Plašāka informācija par valsts pārvaldes atvērto durvju dienu - "atvertodurvjudiena.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)