Banner 980x90

Aizkrauklē skolēni mācās vārīt putru

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Oktobris jau tradicionāli ir kļuvis par Putras mēnesi. Aiz­kraukles novadā aktīvi "putro" vairākas mācību iestādes dažādās vecuma grupās: Aizkraukles pilsētas sākumskola, novada ģimnāzija,  1. vidusskola un pagasta sākumskola.

"Putras programmā 2015" piedalās vairāk nekā 300 izglītības iestāžu no dažādiem Latvijas reģi­oniem, pilsētas informācijas portāls Aizkraukle24.lv uzzināja izdevumā Staburags.

Jau trešo rudeni skolās notiek putras stundas, putras pagatavošanas meistarklases un dažādas citas par graudaugiem izglītojošas aktivitātes, turklāt aktīvākās skolas saņem "Herkulesa" putras dāva­nas. Putras programmas iniciators ir "Rīgas Dzirnavnieks" sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru  un Slimību profilakses un kontroles centru. Tās mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas tās ēšanas tradīcijas.

Graudaugi ir viena no nozīmīgākajām produktu grupām, tāpēc ļoti svarīgi, lai bērni un viņu vecāki mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)