Banner 980x90

Aizkrauklē notiks "Latvijas Goda apļa" pasākumi

Jelgava, 21.marts, LETA. 24.martā Aizkrauklē piestās festivāls "Latvijas Goda aplis", aicinot apmeklēt Daugavas dziesmu festivālu, aģentūra LETA uzzināja Aizkraukles novada pašvaldībā.

Plkst.16 Aizkraukles kultūras namā notiks Daugavas dziesmu festivāla atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies Aizkraukles mūzikas skolas koklētāju ansamblis, folkloras kopas "Lauce", "Josta", "Karikste", vokālais ansamblis "Maļinovij zvon", dziedošā Kraševsku ģimene, Uldis Sebris un Gio Saule.

Plkst.17.30 paredzēta Daugavas kulinārā mantojuma meistardarbnīca ar iespēju baudīt un iegādāties vietējos ražojumus, savukārt plkst.19 notiks dižkoncerts, kurā piedalīsies kori "De Cantare", "Aizkraukle", "Daudzeva", Nacionālo bruņoto spēku vokāli instrumentālais ansamblis un vokālais ansamblis "Milare", folkloras kapela "Karikste" un Ziemeļu ģimene.

No plkst.18.30 līdz 22.00 laukumā pie kultūras nama notiks akcija "Staro Aizkraukle", kurā varēs vērot Daugavas gaismas un skaņu spēles dzejā un mākslā.

Festivālā tiks izdziedātas dziesmas, kas apkopotas krājumā "Daugavas dziesmas", kas ir veltījums Latvijas valsts simtgadei. Festivāla goda viesis - komponists Valdis Zilveris.

Visas dienas garumā festivāla viesi aicināti apmeklēt Aizkraukles novada tūrisma objektus un kultūras namā apskatīt izstādes.

Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas jau kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām un aicinot pievienoties ikvienu interesentu un pašmāju kultūras cienītāju. Festivāls turpināsies līdz pat šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā "Staro Rīga".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)