Banner 980x90

Aizkrauklē demonstrēs komēdiju "Dienesta romāns"

No 24.februāra Latvijas pilsētās viesosies liriska komēdija "Dienesta romāns", kas tapusi pēc padomju laika lugas "Darba kolēģi" motīviem, aģentūru LETA informēja izrādes producente Kristīne Ķikute-Krievkalne.

Izrādi iestudē režisors Kārlis Anitens, un tajā darbosies aktieri Vita Vārpiņa, Zane Burnicka, Anna Šteina, Aina Poiša un Madars Zvagulis. Tāpat izrādē piedalās Latvijas Kultūras koledžas muzikālo izrāžu izpildītāju specialitātes studenti Katrīna Griga, Linda Maseļune, Elizabete Skudiķe, Kaspars Ulmanis un Aleksis Budevičs.

Izrādes producents minēja, ka vārdu salikums "dienesta romāns" latvietim virs 35 gadiem asociējas ne tik daudz ar paša ikdienas darba gaitām, kurās viss ir svarīgs, izņemot darbu, bet gan ar Emīla Braginska un Eldara Rjazanova slaveno 70.gadu beigu kulta filmu. Tomēr retais zina, ka abi meistari septiņus gadus pirms filmas tapšanas - 1971.gadā - kopīgi uzrakstīja lugu "Darba biedri", pēc kuras vēlāk arī tapa slavenā kinolente. Starp citu impulsu filmas radīšanai abi meistari guva Rīgā, skatoties lugas iestudējumu kāda Pleskavas teātra sniegumā. Luga iestudēta vairāk nekā 140 reizes, un tās fenomenālo panākumu pamatā ir abu autoru mīlestība pret cilvēkiem.

45 gadus pēc uzrakstīšanas luga nav zaudējusi savu aktualitāti. Lai arī mainījies laikmets, valsts iekārta, ekonomikas principi, cilvēka daba nemainās. Tāpēc režisors Anitens apzināti iestudējuma darbību atstājis tālajos septiņdesmitajos gados.

Pirmā "Dienesta romāns" izrāde notiks 24.februārī Ādažos, nākamā izrāde notiks 25.februārī Aizkrauklē, 26.februārī izrādi varēs redzēt Ogrē, bet 27.februārī - Rēzeknē, savukārt 8.martā izrāde būs skatāma Salacgrīvā, 11.martā - Liepājas Olimpiskā centra "Rožu zālē", bet 18.martā - Šlokenbekas muižā. Biļetes uz izrādi var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)