Banner 980x90

Aizkrauklē cer atjaunot biznesa inkubatora darbību

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pirmdien, 11.janvārī, Aizkrauklē norisinājušās cerīgas sarunas ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvjiem par biznesa inkubatora darbības atjaunošanu Aizkrauklē, aģentūra LETA uzzināja Aizkraukles novada pašvaldībā.

Diskusijā piedalījās ne tikai Aizkraukles novada pašvaldības, bet arī Kokneses novada pašvaldības pārstāvji. Kā iespējamās biznesa inkubatoram atzītas telpas "Swedbank" ēkas otrajā stāvā. Pastāv iespēja, ka biznesa inkubators savu darbību Aizkrauklē varētu atsākt no šī gada maija.

Iepriekš Aizkrauklē inkubatora darbību nodrošināja pilnsabiedrība "JIC biznesa inkubators" jeb vēlāk "JIC Aizkraukle".

Kā ziņots, turpmāk Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums programmā "Biznesa inkubatoru attīstība Latvijā" būs pieejams arī Zemgales jaunajiem uzņēmējiem, kā arī tiem, kuri vēlēsies paplašināties šajā novadā. No aprīļa vidus darbu sācis Zemgales apvienotais biznesa inkubators (ZABI), kas atrodas Dobelē un Jelgavā.

ZABI pārstāve, sabiedrisko attiecību konsultante Rūta Grikmane aģentūru LETA informēja, ka šī inkubatora mērķis ir veicināt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu veidošanos un attīstību Latvijas reģionos, nodrošinot tos ar augstas kvalitātes pakalpojumiem un konsultācijām. Šajā programmā var piedalīties ikviens mikro, mazais vai vidējais uzņēmums, kas ir jaunāks par diviem gadiem, saņemot līdz 80% atlaidi dažādiem pakalpojumiem.

Savukārt 2007.gadā dibinātās pilnsabiedrības "JIC biznesa inkubators" agrākais izpilddirektors Agris Ķipurs aģentūrai LETA pastāstīja, ka Jelgavas Biznesa inkubatora jeb "JIC biznesa inkubators" darbība tika apturēta 2014.gada 27.jūlijā, līdz ar iepriekšējā perioda programmas beigām un līguma ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) termiņa izbeigšanos. Ķipurs pats patlaban jau strādājot citā jomā.

ZABI izveidots Jelgavā un Dobelē ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras īstenoto Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu programmā "Biznesa inkubatoru attīstība Latvijā".

Zemgales apvienoto biznesa inkubatoru veido SIA "Energo consult", kas dibināta 2010.gadā, nodrošinot projektu izstrādi, realizāciju un finanšu piesaistīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)